Jag vet. Länge sen.

maj 11, 2008
Av MJ
Jag vet. Länge sen.

Men det var länge sen det var vår också. Så det så.
Läs mer »

Mangold-pasta till middag

januari 2, 2008
Av MJ
Mangold-pasta till middag

Vi gjorde en riktigt god vegomiddag idag. Istället för kött rostade jag en strimlad röd paprika och en liten squash i skivor. Sen fick dom ligga och dra i olivolja och riven vitlök. Till mangoldröran: skiva två vitlökar, fräs i 1 msk smör och 1 msk olja tills dom nästan får färg. fiska upp...
Läs mer »

Glassigt värre 3. Tiramisuglass

december 21, 2007
Av MJ

2,5 dl mjölk1.5 dl vispgrädde90 socker20 g hemgjort vaniljsocker (inte så starkt – en tsk vanligt annars + en msk socker)3 äggulor¨2 korta dubbla espresso1,5 msk marsalavin Vispa äggulor och socker fluffigt och fint i en kastrull. Vispa grädden till mjukt fluff.Blanda äggfluff med mjölk. Värm till 82°, så den tjocknar något. Värm INTE...
Läs mer »

Glassigt värre 2. Chokladglass med en touch av romerska bågar

december 20, 2007
Av MJ

100 g 100% choklad (ev en mindre stark choklad samt minska på socker ngt) 1 dl vispgrädde 3 äggulor 120 g socker 2.5 dl mjölk finrivet skal från 1/2 apelsin 1-2 msk cointreau eller grand marnier värm grädden tillsammans med apelsinskalet. grovhacka chokladen och blanda ner den och vispa till en jämn kräm. håll...
Läs mer »

Glassigt värre: vaniljglass

december 20, 2007
Av MJ

3 dl mjölk 1.5 dl vispgrädde 110 g socker 1/2 vaniljstång 3-4 äggulor 1 glassmaskin (yippie!!) Koka upp mjölken med delad och urskrapad vaniljstång. Låt stå och dra i 10-15 minuter. Vispa äggulor och socker fluffigt och fint i en kastrull. Vispa grädden till mjukt fluff. Blanda äggfluff med vaniljmjölk. Värm till 85°, så...
Läs mer »

Det finns inget dåligt väder.

december 1, 2007
Av MJ
Det finns inget dåligt väder.

Många verkar anse att man grillar på sommaren. Endast. Det är ju lika absurt som att man bara skulle koka mat på vintern. Eller bara steka mat på våren. Direkt grillning är ett ultimat sätt att tillreda bitar av kött – bland annat för att inget vatten stannar kvar på ytan och kyler ner...
Läs mer »