Fläskkarre BBQ comfort style

februari 22, 2009
Av MJ

Idag behövde vi lite comfort food efter en seg helg. Och finns det nåt softare än ett fett mandelpotatismos med bourguignon-sås? Ett kilo fläskkarré var det vi hade hemma, och den fick sig en rejäl äppelrökning i ett par timmar på klotgrillen (som var täckt med 2 dm nysnö!). På efterglöden hårdgrillade vi rökt...
Läs mer »

Nu har jag knäckt Vilma! Och Viggo jublar!

januari 26, 2009
Av MJ
Nu har jag knäckt Vilma! Och Viggo jublar!

I onsdags lovade jag våra vänner att försöka baka nåt som liknade ”Vilmas knäckebröd” till helgen. Vilmas är ett supergott, tunt knäckebröd med fyllig rågsmak, massor av goda frön och en trevlig sötma. Och det är dyrt. Svindyrt. Riddarbageriets knäckerecept och innehållsförteckningen på Vilmas Sesamknäcke fick stå som grund. Ett par olika degar sattes...
Läs mer »

Årets bak-slag

november 13, 2008
Av MJ
Årets bak-slag

Igår satte jag en tredubbel fördeg för baguetter och friskade upp vete- och rågsurdegarna inför dagens stora slag i köket. Kl 8.15 idag gick första baguettedegen igång (av 3) och en timme senare en dubbel sats av ljust surdegsbröd à la grand blanc. 14 timmar senare är bakdagen i mål. 7 formbröd. 8 baguetter....
Läs mer »

Var ska man stoppa korven?

november 13, 2008
Av MJ
Var ska man stoppa korven?

I munnen så klart! Fråga Siri – hon älskade mina hemgjorda lammkorvar. Själv tyckte jag dom blev en aning torra och mesiga. En jalapeño, en vitlöksklyfta, en kvist rosmarin och lite finhackad lök + ett halvt kilo nymald, grov lammfärs blev i tamaste laget. Lite mer spice och kanske neutralt fett (gris) hade behövts...
Läs mer »

Hello lunch!

maj 14, 2008
Av MJ
Hello lunch!

Årets ogräsrookie är…..löktrav! Små blad i en fransk potatissallat – supergott. Bladen är lite beska och doftar vitlök. Kan det bli bättre? Just nu obegränsad tillgång i en park eller trädgård nära dig. Gratis ÄR gott!
Läs mer »

Blodpudding är faktiskt gott.

maj 11, 2008
Av MJ
Blodpudding är faktiskt gott.

Om man inte äter det för ofta…
Läs mer »