Stenugn – PÅ!

juni 26, 2011
Av MJ

I torsdags regnade det oavbrutet. Dvs en perfekt dag för ugnsrengöring. Beväpnad med ståltrassel, t-röd, tandborstar och Mr Muscle angrep jag varenda skrymsle jag kunde komma åt, skruvade av en del plåtar och gjorde rent, pillade bort gamla degrester på knapparna, dammsög upp en hel dammråttearmé runt stryrelektroniken. Lite är kvar att göra runt ventilationen, men idag kändes det som att det var dags att testköra.

En femledad 2.5 mm2-kabel  och trefashandske inhandlades på CO, och efter visst blodvite lyckades jag skruva dit allt. Den gamla kabeln, dimensionerad för 28 kW var på ca 12 mm2 – lite overkill tror jag. Nu är den avsäkrad med 16A och går nog att köra till hälften tror jag.

Det första som hände när jag slog på säkringarna var ett infernaliskt varnings-summerljud. SHIT! Men det var bara timer-sumrarna. Logiken är inte 100%, men efter en kvart hade jag nog listat ut ungefär hur den funkar, och en kvart senare var ena däcket uppe i över 100°. DEN VERKAR FUNKA!

Mer experimenterande nån annan dag. Nu vet vi iallafall att den lever.

Denna artikel går ej att kommentera.