Stenugn på väg in!

juni 10, 2011
Av MJ

För två veckor sen var jag och macaron-kungen Patrik i Kungälv och hämtade detta formidabla as. En Sveba DC32 tror jag den heter. Eller Fet Och Hysteriskt Tung Djävla Stenugn. Under presenningen finns det tre våningar stenhällar med ånggenerator.

”Våra ugnar är modulärt uppbyggda” berättar Sveba-Dahlén på sin hemsida. Bra, det här Aset behöver banta – tänkte jag och tog fram verktygslådan. Så nu är översta våningen troligen lossad från de undre två. Men vi är inte säkra, den är så jävla tung att vi knappt kan rubba den med en kofot… Så vi väntar på grannen som har många STORA maskiner som får komma och hjälpa. När övre däcket är bortmonterat ska Aset in genom den igenspikade dörren med hjälp av traktor med pallyft…

Sen ska här bakas – om strömmen räcker. 27,9 kW står det med små bokstäver på en liten aluminiumskylt…. Hej Vattenfall!

Denna artikel går ej att kommentera.