Rabarberwienerbröd

juni 10, 2011
Av MJ

Härom helgen bakade jag en rejäl sats wienerbröd till rabarberfestivalen i Mariefred. Drygt 70 bröd blev det till slut – vilken logistik för en hemmabagare.

Degen är Sebastiéns surdegscroissant-variant som jäser i rumstemp över natten. Det ordnades med 6 brödlådor från Pågens och lite byggplast. Fyllningen är en klassisk vaniljkräm, crème pâtissière toppad med rabarberbitar som bakats långsamt i ugn i ett tjockt lager hemgjort vaniljsocker!

Behöver jag tillägga att åtgången var strykande?

PS. Alla slattar som man skär bort från croissantdegen och resterna av rabarbern gick utmärkt att göra till en croissant-smulpaj, serverad ljummen med vaniljkrämen blandad med vispad grädde! Lite extra råsocker och stötta kardemummakärnor behövdes om man ville ha den lite sötare.

Tags: , ,

Denna artikel går ej att kommentera.