Surdeg 5 – Croissanter

april 9, 2011
Av MJ

Jag var på väg att ge mig på Jan Hedhs croissanter när jag sprang på Sébastien Boudets instruktionsfilmer med recept på hans blogg. Och eftersom han är en riktigt surdegskille var det förstås knappt nån jäst i hans deg. Hade vi bott kvar i vår lägenhet (istället för en gammal skruttig skola med oändligt renoveringsbehov) hade jag haft ca 60 cm ner till Petit France och Sébastien och kunnat knacka ett morse-tack till honom för bra filmer som ingav mig lite mod att ge mig på denna prövning. Men nu tackar jag här istället. Jag var beredd på en katastrof – men det blev riktigt bra. TACK!

Det här är ingredienserna – hur man gör ser du på videon. Börja en torsdagkväll för en mysig lördagmorgon.!
500 g mjöl
50 g socker
250 g mjölk
10 g salt
1 g jäst
1/2 ägg
40 g surdeg

Tags: , ,

Denna artikel går ej att kommentera.