Rosa canneloni (vego!)

oktober 21, 2007
Av MJ

1. en sats pasta på ca 3-4 dl mjöl, 2-3 äggulor och lite vatten. gör pastarutor ca 10-12 cm i kvadrat. förkoka 1 min i oljat vatten, lägg på blöt kökshandduk.
2. fyllning på två burkar ricotta, en rejäl näve blanchad mangold (röd blir rosa!) eller spenat. 2 rivna vitlöksklyftor. ett par msk god olivolja. salt+peppar. och nån dl riven parmensan. + lite goda örter (oregano, basilika, persilja m m)
3. en sats bechamelsås.
4. en sats tomatsås på burkade körsbärstomater – lök, vitlök, olivolja, vit vin, tomater och oregano.
gör ca 20 plattor pasta. lägg en sträng i mitten på de kokade plattorna och rulla ihop. lägg i en smörad form. täck med tomatsås och vit sås. riv över parmesan. gratinera 10-15 min tills dom får lite färg. servera med en rucola-sallad med lite rostade pinjenötter. lagom för fyra pers.

Tags: , , ,

Denna artikel går ej att kommentera.