Grillad kyckling – inte i foliepåse

november 29, 2006
Av MJ

Hittade Krav-kyckling från Bosarp på stormarknaden häromdan. Den var på 1.8 kilo, och fet och fin. Så jag grillade på den hel på webern – tog en timme ungefär, på ganska hög temp och med en hel del äppelträ som gav fin rökighet. Till det rostade jag på sparrispotatis, rödbetor, rödlök, morötter och palesternacka i lite kallpressad rapsolja i ugnen – och sen var det klart! Kycklingen blev saftig och fin, med superknaprigt, uppblåst skinn – nästan som pekinganka….det var rejält med fett på den fåglen – till skillnad från 29:90-kycklingarna. Ungarna älskade den.
Vi provade Fairview Pinotage till, den var hygglig, med betydligt nertonad pinotage-rökighet som tur var (även om jag räknat lite med den till den rökiga pippin).

Tags: ,

Denna artikel går ej att kommentera.