Stenugn – PÅ!

juni 26, 2011
Av MJ
Stenugn – PÅ!

I torsdags regnade det oavbrutet. Dvs en perfekt dag för ugnsrengöring. Beväpnad med ståltrassel, t-röd, tandborstar och Mr Muscle angrep jag varenda skrymsle jag kunde komma åt, skruvade av en del plåtar och gjorde rent, pillade bort gamla degrester på knapparna, dammsög upp en hel dammråttearmé runt stryrelektroniken. Lite är kvar att göra runt...
Läs mer »

Stenugn PÅ VÄG IN!

juni 20, 2011
Av MJ
Stenugn PÅ VÄG IN!

Det var på håret… men det gick! Nu ska den göras ren, skruvas ihop och kopplas in av en elektriker. Några dagars pyssel vid nästa lågtryck!
Läs mer »

Stenugn på väg in!

juni 10, 2011
Av MJ
Stenugn på väg in!

För två veckor sen var jag och macaron-kungen Patrik i Kungälv och hämtade detta formidabla as. En Sveba DC32 tror jag den heter. Eller Fet Och Hysteriskt Tung Djävla Stenugn. Under presenningen finns det tre våningar stenhällar med ånggenerator. ”Våra ugnar är modulärt uppbyggda”...
Läs mer »

Rabarberwienerbröd

juni 10, 2011
Av MJ
Rabarberwienerbröd

Härom helgen bakade jag en rejäl sats wienerbröd till rabarberfestivalen i Mariefred. Drygt 70 bröd blev det till slut – vilken logistik för en hemmabagare. Degen är Sebastiéns surdegscroissant-variant...
Läs mer »

Surdeg 5 – Croissanter

april 9, 2011
Av MJ
Surdeg 5 – Croissanter

Jag var på väg att ge mig på Jan Hedhs croissanter när jag sprang på Sébastien Boudets instruktionsfilmer med recept på hans blogg. Och eftersom han är en riktigt...
Läs mer »

Baguette-trilogin

april 7, 2011
Av MJ
Baguette-trilogin

I söndags fick jag ett ryck och bestämde mig för att bli bättre på baguetter. Så jag studerade utbakningstekniker hela eftermiddan på youtube och satte tre olika degar för...
Läs mer »